Taalenderwijs

Spelen met muziek en taal

Taalenderwijs

Spelen met muziek en taal

Taal en muziekboek

Van Idee Tot Boek

Al tijdens mijn studie voor docent muziek aan het Conservatorium raakte ik geïnteresseerd in de invloed van muziek op de spraak- en taalontwikkeling van kinderen. Het werd mijn afstudeerthema en uiteindelijk ook de reden om door te studeren en voor het vak logopedie te kiezen.

Het is mijn passie om te knutselen met de klanken van muziek en taal om zo een leuke, muzikale en leerrijke ervaring te creëren. Voor mij is het niet taal of muziek, maar taal én muziek. 

Met mijn muzikale prentenboek Taalenderwijs hoop ik anderen te inspireren om spelenderwijs en muzikaal met taal aan de slag te gaan.

• Simpel in gebruik

• Zingend taal ervaren

• Eenvoudige taalstructuren

• Veel herhaling

• Mogelijkheid om te variëren

• Met bonus: Themanummers

Taalenderwijs

Taalenderwijs is een muzikaal prentenboek van 32 pagina’s met daarin 10 muziekactiviteiten die aansluiten bij alledaagse spelactiviteiten voor jonge kinderen (denk aan bellen blazen, een toren bouwen of spelen met de bal). 

De illustratie(s) met bijbehorend gedicht op de linker pagina zijn bedoeld om de spelactiviteit te introduceren of om met de kinderen te praten over het thema dat centraal staat. 

Op de rechterpagina staat het notenbeeld met de liedtekst. Daaronder de werkwijze en variatievormen. 

Met de variatievormen kan de activiteit, het materiaal en/of de tekst aangepast worden. Op deze manier kunnen de liedjes bij allerlei thema’s die gedurende het jaar centraal staan worden gebruikt. 

Dit boek is voor (vak)leerkrachten, logopedisten, pedagogisch medewerkers, begeleiders en ouders om spelenderwijs en muzikaal met taal aan de slag te gaan.

Bestel hier het boek

€20,95 Per stuk

Themanummers

Een speciale bonus voor iedereen die Taalenderwijs aanschaft verschijnt er 6 keer per jaar een themanummer met allerlei variatievormen passend bij actuele thema’s zoals: de verschillende seizoenen, kerst en sinterklaas. Deze ontvang je helemaal gratis in je mailbox. Zo blijf je plezier houden van je aankoop en krijg je het hele jaar door nieuwe liedjes.

Ervaringen met Taalenderwijs

“Onze kinderen, met een ontwikkelingsachterstand, vinden taal en communiceren vaak maar lastig. Maar zijn deste meer geïnteresseerd in liedjes en muziek.

Middels deze geweldig leuke, eenvoudige, vrolijke en duidelijke liedjes leren wij onze kinderen spelenderwijs hoe leuk communiceren is. Voor elk niveau, van oogcontact maken tot het functioneel inzetten van taal.”

– Wendy van der Sloot, Begeleider OPD De korf – UNIK

“Taalenderwijs zorgt voor een leuke afwisseling in mijn logopedische behandelingen. Door het gebruik van eenvoudige taalstructuren en veel herhaling zijn de liedjes zeer geschikt voor zowel de TOS kinderen als de kinderen met een verstandelijke beperking waar ik dagelijks mee werk. Gebruiksvriendelijk en direct inzetbaar, een echte aanrader!

 – M. Wienk logopedist vroegbehandeling Kentalis en stichting Radar

Neem contact op

Heb je een vraag of opmerking? Vul het onderstaande formulier in.
Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met je op.

10 + 7 =